s Oliver LANGARM LANGARM Oliver Jumper Jumper s H5Rwx7q s Oliver LANGARM LANGARM Oliver Jumper Jumper s H5Rwx7q s Oliver LANGARM LANGARM Oliver Jumper Jumper s H5Rwx7q s Oliver LANGARM LANGARM Oliver Jumper Jumper s H5Rwx7q s Oliver LANGARM LANGARM Oliver Jumper Jumper s H5Rwx7q

Oversatt aften: To oversettere – én stemme? Nina Bouraoui på norsk

Når man oversetter skjønnlitteratur, skal man ikke bare overføre et meningsinnhold, men også gjengi en form og en stil som ofte er knyttet til en originalforfatters særegne litterære gemytt. Bør det da være et ideal at én oversetter følger ett forfatterskap, og utvikler en egen, personlig stemme til forfatteren, eller kan forskjellige oversettere bidra til å få fram flere aspekter ved forfatterskapet? Nina Bouraoui har vært en av de mest markante kvinnelige franske forfatterne de siste årene, og er også en svært stilistisk bevisst forfatter med et personlig-eksistensielt innhold i bøkene. Når hun er introdusert på norsk, med romanene Mine onde tanker (2008) og Kyssa våre er ein avskjed (2013), er de oversatt av hver sin oversetter, henholdsvis Kristina Solum og Margunn Vikingstad, som også skriver på hver sin målform. De to oversetterne gir oss smakebiter fra bøkene, og samtaler om forskjeller og likheter i tilnærmingen til forfatteren, om hvordan oversetterens egen stemme påvirker oversettelsen, og hvordan dette også er med på å prege formidlingen og resepsjonen av et utenlandsk forfatterskap. Samtalen ledes av Jon Rognlien, oversetter og litteraturanmelder i Dagbladet.

LANGARM Jumper LANGARM s Jumper s Oliver Oliver
Mine onde tanker
EILENE EILENE COAT InWear Kåpe Kåpe Frakk Frakk EILENE InWear COAT InWear t1wHqPSolum Forlag 2008, oversatt av Kristina Solum
Jumpsuit ZADA InWear ZADA InWear Jumpsuit InWear qxXSw6wP Bouraoui er oppvokst i Algerie, med algerisk far og fransk mor, og gir i denne romanen et uttrykk til konflikten mellom Algerie og Frankrike gjennom beskrivelser av vold, angst, skyldfølelse og fortvilet kjærlighet. Romanen har form av en monolog, der fortelleren, henvendt til en kvinnelig psykolog, forteller om sin kamp for å forene en familie som er splittet på grunn av sin tilhørighet til to vidt forskjellige kulturer.
Oliver Jumper LANGARM s Oliver s Jumper LANGARM


Oliver s s Jumper Jumper Oliver LANGARM LANGARM s LANGARM Jumper Oliver Jumper Oliver LANGARM s
Kyssa våre er ein avskjed
Bokvennen Forlag 2013, omsett av Margunn Vikingstad
Romanen inneheld ei rekke nære portrett av stader, kunstverk og menneske som har vore viktige i livet til forfattaren, frå barndommen i Algerie til Paris i dag. Dei sjølvbiografiske fragmenta vekslar mellom bilde og refleksjon og tematiserer begjær, sakn og identitet.


Jumper LANGARM Oliver Jumper LANGARM s Oliver s

InWear ELIAS Jumpsuit InWear ELIAS UqHRXRwx0«Oversatt aften» er Norsk Oversetterforenings månedlige soaré for opplesninger, der oversetterne selv presenterer og leser fra aktuelle bøker de har gitt norsk tekst til.

ROCKS Triumph SENSATION Shapewear TRENDY COLOUR 5qpHwx06p Legger til din Google Calendar-kalender.
  • CANADA Desigual OTTAWA Desigual OTTAWA Badedrakt Badedrakt CANADA pxZqtXPX Dette laster ned evenementet i ICS-format, som kan importeres i f.eks. Apple Calendar.
  • " href="#" id="e_cwmkj5t_czm" onclick="; return false;">Legg til ekstern kalender…
    Jumper LANGARM s Oliver s LANGARM Oliver Jumper
    Overmateriale: 45% viskose, 30% polyamid, 20% bomull, 5% ull Vedlikeholdsråd: Kan ikke tørkes i tørketrommel, Maskinvask på 30°C, Full vask