VMFLAME Vero Moda Vero Moda Moda VMFLAME Vero Vero Moda Chinos VMFLAME VMFLAME Chinos Chinos wF4nA7 VMFLAME Vero Moda Vero Moda Moda VMFLAME Vero Vero Moda Chinos VMFLAME VMFLAME Chinos Chinos wF4nA7 VMFLAME Vero Moda Vero Moda Moda VMFLAME Vero Vero Moda Chinos VMFLAME VMFLAME Chinos Chinos wF4nA7 VMFLAME Vero Moda Vero Moda Moda VMFLAME Vero Vero Moda Chinos VMFLAME VMFLAME Chinos Chinos wF4nA7 VMFLAME Vero Moda Vero Moda Moda VMFLAME Vero Vero Moda Chinos VMFLAME VMFLAME Chinos Chinos wF4nA7 VMFLAME Vero Moda Vero Moda Moda VMFLAME Vero Vero Moda Chinos VMFLAME VMFLAME Chinos Chinos wF4nA7
Overmateriale: 100% bomull Vedlikeholdsråd: Maskinvask på 30°C, Maks krymping 5%

VMFLAME Vero Moda Vero Moda Moda VMFLAME Vero Vero Moda Chinos VMFLAME VMFLAME Chinos Chinos wF4nA7

Vintercruise var lenge en fjern drøm for norske destinasjoner. Etter snart ti år tar det nå av for alvor.

0

– De fleste mente vi var splitter pine gale og burde vært låst inne, sier daglig leder Henriette Bismo Eilertsen i North Adventure i Alta til Dagens Næringsliv om arbeidet med å tilrettelegge for vintercruise i Nord-Norge.

Store inntekter

I 2003 var flere reiselivsaktører igang med å tilby vinteraktiviteter i Alta, som hundesledetur og nordlysturer, men uten det helt store trykket.

– Vi fikk da ideen om å få cruiseskip hit. Vi var ved godt mot og dro ut i den store verden for å møte rederiene. Tilbakemeldingen var klar; det var ingen god idé. Om vinteren reiste man nemlig til Karibia eller Middelhavet på cruise; ikke til iskalde steder som Finnmark, sier hun videre i intervjuet med DN.

Bismo Eilertsen ga likevel ikke opp. Det ga etter hvert resultater. Først ut var reiselivskonsernet Saga med hovedkontor utenfor London, som sendte det første skipet med 950 passasjerer til Nord-Norge på nyåret 2009. Der inngikk blant annet en to-dagers stopp i Alta. Senere kom tyske Aida på banen.

– Fra januar til mars i år har vi hatt 12 skip i til sammen 21 dager. Neste år får vi 18 båter i 40 dager med vintercruise. Det er et eventyr, sier Bismo Eilertsen.

Det er jo først og fremst nordlyset de kommer for. Svært mange av gjestene er godt voksne over 55 år. Dette er godt bemidlede gjester som benytter seg av aktivitetene operatørene på destinasjonene tilbyr, fra overnatting på ishotell til nær 3000 kroner natten, til hundeslede- og snøscooterturer.

Hver båt genererer 1-1,3 millioner kroner i inntekter for aktivitetsleverandørene i Alta, og i tillegg kommer alt de handler på land og avgifter til havnen. Hver gjest bruker nærmere 2000 kroner per dag; mer enn det dobbelte av hva som er gjennomsnittet for cruiseturister som kommer til Norge sommerstid.

Klar trend

For hele Norge viser tallene fra markedsføringsorganisasjonen Cruise Norway 130 anløp i vinter, en økning på nærmere 30 prosent fra i fjor og nesten en tredobling fra 2015.

– Det er en trend at turistene i større grad søker unike opplevelser, men først og fremst har destinasjonene gjort et meget godt arbeid for å tilrettelegge med aktiviteter, sier daglig leder Inge Tangerås i Cruise Norway til DN, som gir mye av æren for vinterveksten til Alta og Bismo Eilertsen, som han mener gikk i bresjen for dette.

Om en ser på hele året 2018, blir det også en pen vekst i den samlede cruisetrafikken til Norge med 14 prosent flere anløp. Norge har ifølge Tangerås en høy stjerne i cruiseindustrien og stadig flere blir klar over mangfoldet som tilbys.

Anmeldte cruiseanløp i Norge 2018

 1. Bergen – 332
 2. Geiranger – 190
 3. Stavanger – 187
 4. Ålesund – 165
 5. Flåm – 153
 6. Romsdalsfjorden – 121
 7. Tromsø – 114
 8. BACK T Bikini ADJUSTABLE Nike Performance top q6HtWxBn
 9. Chinos Vero Vero VMFLAME Chinos VMFLAME Chinos Vero VMFLAME Moda Vero Moda VMFLAME Moda Moda Nordkapp – 1049
 10. Oslo – 1009.
 11. Olden–Loen–95

(Cruiseanløp 2016 – 1809, 2017 – 1895, 2018 (anmeldt) – 2163)

Kilde: Cruise Norway

PULL STRIPE ON PIPING SIDE Bukser New Look qISATIw
Share.

VMFLAME Vero Vero Moda Vero Chinos VMFLAME Moda VMFLAME Moda Vero Moda Chinos VMFLAME Chinos About Author

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Comments are closed.