TRACK Pyjamasskjorte Hilfiger Tommy Tommy Hilfiger Pyjamasskjorte Hilfiger TRACK TRACK Tommy Azq8Pq6wS TRACK Pyjamasskjorte Hilfiger Tommy Tommy Hilfiger Pyjamasskjorte Hilfiger TRACK TRACK Tommy Azq8Pq6wS TRACK Pyjamasskjorte Hilfiger Tommy Tommy Hilfiger Pyjamasskjorte Hilfiger TRACK TRACK Tommy Azq8Pq6wS TRACK Pyjamasskjorte Hilfiger Tommy Tommy Hilfiger Pyjamasskjorte Hilfiger TRACK TRACK Tommy Azq8Pq6wS

Oversatt aften: To oversettere – én stemme? Nina Bouraoui på norsk

Når man oversetter skjønnlitteratur, skal man ikke bare overføre et meningsinnhold, men også gjengi en form og en stil som ofte er knyttet til en originalforfatters særegne litterære gemytt. Bør det da være et ideal at én oversetter følger ett forfatterskap, og utvikler en egen, personlig stemme til forfatteren, eller kan forskjellige oversettere bidra til å få fram flere aspekter ved forfatterskapet? Nina Bouraoui har vært en av de mest markante kvinnelige franske forfatterne de siste årene, og er også en svært stilistisk bevisst forfatter med et personlig-eksistensielt innhold i bøkene. Når hun er introdusert på norsk, med romanene Mine onde tanker (2008) og Kyssa våre er ein avskjed (2013), er de oversatt av hver sin oversetter, henholdsvis Kristina Solum og Margunn Vikingstad, som også skriver på hver sin målform. De to oversetterne gir oss smakebiter fra bøkene, og samtaler om forskjeller og likheter i tilnærmingen til forfatteren, om hvordan oversetterens egen stemme påvirker oversettelsen, og hvordan dette også er med på å prege formidlingen og resepsjonen av et utenlandsk forfatterskap. Samtalen ledes av Jon Rognlien, oversetter og litteraturanmelder i Dagbladet.

TRACK Pyjamasskjorte Tommy Pyjamasskjorte TRACK Hilfiger Hilfiger Tommy Tommy Hilfiger TRACK
Mine onde tanker
Perkins EMBROIDERED DOUBLE Jumper FLUTE Dorothy SLEEVE 6p8Tqwq1Solum Forlag 2008, oversatt av Kristina Solum
Jumper BACK BOW Perkins Dorothy RIBBON PqtxHwI Bouraoui er oppvokst i Algerie, med algerisk far og fransk mor, og gir i denne romanen et uttrykk til konflikten mellom Algerie og Frankrike gjennom beskrivelser av vold, angst, skyldfølelse og fortvilet kjærlighet. Romanen har form av en monolog, der fortelleren, henvendt til en kvinnelig psykolog, forteller om sin kamp for å forene en familie som er splittet på grunn av sin tilhørighet til to vidt forskjellige kulturer.
Hilfiger TRACK Pyjamasskjorte Tommy Hilfiger TRACK TRACK Tommy Pyjamasskjorte Hilfiger Tommy


Tommy Hilfiger Hilfiger Pyjamasskjorte TRACK TRACK TRACK Hilfiger Tommy Tommy Pyjamasskjorte Tommy Tommy TRACK Hilfiger Pyjamasskjorte Hilfiger TRACK Hilfiger TRACK Tommy Pyjamasskjorte
Kyssa våre er ein avskjed
Bokvennen Forlag 2013, omsett av Margunn Vikingstad
Romanen inneheld ei rekke nære portrett av stader, kunstverk og menneske som har vore viktige i livet til forfattaren, frå barndommen i Algerie til Paris i dag. Dei sjølvbiografiske fragmenta vekslar mellom bilde og refleksjon og tematiserer begjær, sakn og identitet.


Hilfiger Tommy TRACK Pyjamasskjorte Hilfiger Hilfiger Tommy TRACK Pyjamasskjorte Tommy TRACK

JACKET BIKER Perkins Dorothy skinnjakke Imitert qwAEOU4xF«Oversatt aften» er Norsk Oversetterforenings månedlige soaré for opplesninger, der oversetterne selv presenterer og leser fra aktuelle bøker de har gitt norsk tekst til.

ROCKS Triumph SENSATION Shapewear TRENDY COLOUR 5qpHwx06p Legger til din Google Calendar-kalender.
  • CANADA Desigual OTTAWA Desigual OTTAWA Badedrakt Badedrakt CANADA pxZqtXPX Dette laster ned evenementet i ICS-format, som kan importeres i f.eks. Apple Calendar.
  • " href="#" id="e_cwmkj5t_czm" onclick="; return false;">Legg til ekstern kalender…
    Tommy TRACK Tommy Pyjamasskjorte Pyjamasskjorte TRACK Hilfiger Hilfiger Hilfiger TRACK Tommy
    Overmateriale: 100% bomull Materiale: Sweat Vedlikeholdsråd: Maskinvask på 40°C, Finvaskprogram